Event
‘Verbinden voor herstel, van mond naar grond’

Start evenement:

zaterdag 19 oktober 2024 | 17:00

Verwacht einde:

zaterdag 19 oktober 2024 | 22:00

€ 17,50


Beschrijving

Op zaterdag 19 oktober verwelkomen we Mark Shepard. Hij is boer, auteur en bovenal begenadigd spreker over herstellende landbouw. Over de hele wereld inspireert hij boeren, burgers en buitenlui met zijn inzichten en methodes om voedsel te produceren op een manier die veerkrachtig en duurzaam is. Hij verhaalt over agrarische ecosystemen die prima in staat zijn om ons basisvoedsel aan koolhydraten, eiwitten en vetten te leveren, en tegelijkertijd de natuurlijke balans van de grond en omgeving te herstellen.

Ook op Plaats De Kleine Aarde werken we aan herstel. Dit doen we vooral door het smeden van duurzame relaties tussen burger, boer, natuur en landschap. We willen onder meer groepen mensen in de regio zodanig samenbrengen, dat ze met elkaar trekkracht ontwikkelen richting ‘hun’ boeren. Zo kunnen zij via gebiedsarrangementen boeren gaan verleiden tot het zetten van stappen richting een duurzamere vorm van voedselproductie. Daarmee komt via het herstel van relaties een betere bodem, meer biodiversiteit en een hersteld landschap binnen handbereik. 

Op zaterdag 19 oktober komen we rond het thema ‘Verbinden voor herstel, van mond naar grond’ samen op een smakelijk en bovenal inspirerend evenement op Plaats De Kleine Aarde in Boxtel.

Programma

17.00 uur: Inloop en ontvangst.

17.30-18.30 uur: Dinerbuffet met verse producten van regionale producenten die ‘herstellend’ werken.

18.30-19.45 uur: Voorzitter Plaats De Kleine Aarde Geert van der Veer vertelt waarom en hoe we via de ontwikkeling van nieuwe burger-boer-arrangementen de Zuidelijke Zandgronden van Noord-Brabant willen herstellen. Aansluitend is de première van een korte film en is er ruimte voor vragen en antwoorden.

19.45-21.00: Mark Shepard reflecteert (in het Engels) op het verhaal van Plaats DKA en deelt zijn ervaringen met herstellende landbouw. Aansluitend is ook hier ruimte voor vragen en antwoorden.

21.00-22.00 uur: Afsluiting met een borrel.

Gewassen
Shepard

Workshops

Shepard
HBWP

Omschrijving

Hier komt de omschrijving van de workshop.

Locatie

Route & Adres

Plaats De Kleine Aarde
Het Klaverblad 13
5283 TV Boxtel

Vragen of opmerkingen?

Neem contact op