20 apr 2023

Expositie 50 jaar De Kleine Aarde: Pionieren en inspireren voor een duurzame wereld

Tussen 29 april en 9 juli is er in Museum Boxtel (MUBO) een expositie over historie en toekomst van De Kleine Aarde. De expositie toont de doelstellingen en geschiedenis van De Kleine Aarde vanaf de oprichting in 1973 tot aan de doorstart in 2022. En natuurlijk is er aandacht voor de toekomstplannen van Plaats De Kleine Aarde.

Als duurzaamheidscentrum is De Kleine Aarde is al 50 jaar een begrip in Boxtel met landelijke en internationale bekendheid en aandacht. Centraal in de expositie staat de zogenaamde Canon van De Kleine Aarde, een tijdlijn met 42 mijlpalen in 50 jaar DKA. Inhoudelijke verdieping vindt plaats aan de hand van zeven thema’s over voeding, landbouw, bouwen, energie, mondiale voetafdruk, hergebruik en educatie.

Je kunt onder meer de digitale voetafdruktest doen en de gedigitaliseerde DKA-tijdschriften doorbladeren. Een aantal historische filmpjes laat zien hoe het er in het verleden aan toeging op De Kleine Aarde. Op 11 juni en 25 juni zijn er vanaf 15 uur rondleidingen over de expositie en op 7 mei, 4 juni en 2 juli zijn er steeds vanaf 11.15 uur lezingen; van respectievelijk Jan Juffermans, Geert van der Veer en Ralf Bodelier.

De expositie loopt van 29 april tot en met 9 juli 2023. Iedere bezoeker krijgt de Canon van De Kleine Aarde in een handzaam formaat gratis mee naar huis. Entree voor de expositie is € 4,00 (gratis met museumkaart). Voor kinderen vanaf 12 jaar € 2,00. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

MUBO is open op zaterdag en zondag van 13-17 uur en ligt aan de Baroniestraat 18 in Boxtel.

De Canon van De Kleine Aarde is hieronder als pdf te downloaden.