Sociaal Ecosysteem
Een netwerk voor het voedselsysteem van morgen
De toekomst van voedsel creëren we samen. Een duurzame en rechtvaardige transitie naar een nieuw voedselsysteem vraagt de inzet van boeren, burgers, kunstenaars, wetenschappers, ondernemers, bedrijven, onderwijs, overheid en kunst en cultuur. Bij Plaats De Kleine Aarde ontmoeten deze mensen elkaar, om samen te doen, denken en maken.
Zijn jullie een organisatie met een visie en missie en visie die aansluit bij, of complementair is aan, de visie en missie van De Kleine Aarde? En hebben jullie interesse om samen programma's te ontwikkelen? Neem dan contact op met onze programmamaker Leah ter Berg. Of maak laagdrempelig kennis met Plaats De Kleine Aarde door een ruimte te huren voor jullie eigen activiteiten.

Reguliere samenwerkingspartners

Stichting Aardpeer
Samen voor Grond
Wij verbinden mens en natuur via grond. Door toegang tot grond te realiseren voor natuur gedreven, sociaal verbonden en economisch gedragen initiatieven. Zo herstellen we natuur, bodem en ecosystemen. Jij kan de transitie naar natuurvriendelijke landbouw versnellen, door met ons mee te doen en te investeren.

Herenboeren
Samen duurzaam voedsel produceren
Herenboeren is een snelgroeiende burgerbeweging die bewijst dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en vooral duurzamer kan. Met meer dan 9000 Herenboeren is het duidelijk dat deze aanpak aanslaat. Elke Herenboerderij is eigendom van een coöperatie bestaande uit 250 huishoudens, die gezamenlijk de oogst verdelen.

Stichting De Kleine Aarde
Het erfgoed: nog altijd actueel
Stichting De Kleine Aarde zet zich in voor behoud en versterking van de waarden van De Kleine Aarde, al sinds 1972 een pioenierscentrum en bron van inspiratie voor duurzaam denken en doen. We houden we het erfgoed en gedachtegoed toegankelijk en levend.
Ondertekenaars Manifest Duurzaam voedselsysteem
Manifest Duurzaam Voedselsysteem
Aan de wieg van Plaats De Kleine Aarde, opgericht in 2022, stond een manifest voor een kenniscoalitie dat door tientallen individuen en organisaties ondertekend is. Ons denken en doen heeft sindsdien niet stilgestaan, maar deze uitgangspunten zijn nog steeds van toepassing.
Organisaties
















Individuen
- Imke de Boer, werkzaam bij Wageningen University & Research
- Kawire Gosselink, zelfstandig adviseur bij o.a. Wageningen University & Research
- Annemarie Moons, voorzitter college van bestuur Yuverta
- Prof. dr. Merel Soons, vice-voorzitter van Future Food Utrecht, Universiteit Utrecht
- Dr. Jerry van Dijk, Future Food Utrecht, Universiteit Utrecht
- Godelieve Spaas, werkzaam bij lectoraat nieuwe economie van Avans
- Marius Monen, werkzaam bij Avans Hogeschool
- Isabelle Reymen, werkzaam bij TU/e Innovation Space
- Rianne Valkenburg, werkzaam bij onderzoeksgroep ITEM van de TU/e
- Gerdien Kleijer, Zelfstandig adviseur landbouw en veehouderij
- Frederike Praasterink, lector Future Food Systems, HAS Hogeschool
- Bram van Helvoirt, docent-onderzoeker duurzame voedselsystemen, lectoraat Future Food Systems, HAS Hogeschool
- Michiel Korthals, Professor Ecogastronomie, University Gastronomic Sciences (Pollenzo, Italie)
- Inger van Dooren, Ir. Architect bij Studio Ruraal
- Verily Klaassen, werkzaam bij Rabobank
- Jifke Sol, lector Circulaire Transities bij Fontys Hogeschool