16 jan 2023

Volop verbinding tijdens Pitch- en Partnermeetup

We kijken terug op een zeer geslaagde Pitch- en Partnermeetup, afgelopen donderdag op Plaats De Kleine Aarde. Vertegenwoordigers van zo’n 15 bedrijven en overheden gingen in op de uitnodiging van onder meer onze architect Lydia Fraaije en bouwmanager Bas Hazenberg. Veel (potentiële) partners pitchten en presenteerden aan Team Plaats De Kleine Aarde en elkaar welke bijdrage ze kunnen leveren aan de duurzame renovatie van onze Plaats, te beginnen met de markante Van Cooth Hoeve tot Werkplaats.

De verhalen waren even rijk als divers. Zo hoorden we van en voelden we aan de isolerende wolschilderingen van Marian Verdonk van Acousme, leerden we veel over de helofytenfilters van Frank van Dien/ECOFYT en de houttoepassingen die Job Wittens van Peppelhout aanbiedt.

Onze bijna buren van Waterschap De Dommel waren met drie man goed vertegenwoordigd en vertelden onder meer hoe verschillende soorten ‘vuil’ water te hergebruiken. Inspirerend was ook Klaske Postma van VanHier. Zij nam ons mee in haar reis om uitsluitend gebruik te maken van plantaardige stromen voor biodesign en bouwmaterialen.

Ilse Nelisse vertelde hoe ze biobased bouwen en biomimicry nadrukkelijk met het onderwijs verbindt, vooral via het Centre of Expertise Biobased Economy van onze partner Avans Hogeschool. En Liesbeth Bulk liet zien hoe ze de pracht van de natuur van buiten langjarig naar binnen brengt: tussen glasplaten.

Ook blij werden we van de mogelijkheden die ecologisch stucwerk en afwerkingen met leem biedt, gepresenteerd door vader Harry en zoon Arend Capiau. En tot slot verf. Want ook verven doen we natuurlijk zo schoon en duurzaam mogelijk. Daarom tekende Arjan Rijnart namens Copperant/Baril al voor een partnerschap met onze Plaats. We kijken uit naar nóg meer verbinding met deze duurzame bouwers, makers en afwerkers!