13 sep 2024

Welkom op 19 oktober voor smaakvolle avond ‘Verbinden voor herstel, van mond naar grond’

Op zaterdag 19 oktober verwelkomen we op Plaats De Kleine Aarde Mark Shepard; een Amerikaanse boer, auteur en bovenal begenadigd spreker over herstellende landbouw. We beginnen de avond met een diner bereid met ingrediënten van ‘herstellende boeren’ uit de buurt. En het mooie is, je kunt erbij zijn!

Over de hele wereld inspireert Shepard boeren, burgers en buitenlui met zijn inzichten en methodes om voedsel te produceren op een manier die veerkrachtig en duurzaam is. Hij verhaalt over agrarische ecosystemen die prima in staat zijn om ons basisvoedsel aan koolhydraten, eiwitten en vetten te leveren, en tegelijkertijd de natuurlijke balans van de grond en omgeving te herstellen.

Ook op Plaats De Kleine Aarde werken we aan herstel. Dit doen we vooral door het smeden van duurzame relaties tussen burger, boer, natuur en landschap. We willen onder meer groepen mensen in de regio zodanig samenbrengen, dat ze met elkaar trekkracht ontwikkelen richting ‘hun’ boeren.

Op zaterdag 19 oktober komen we rond het thema ‘Verbinden voor herstel, van mond naar grond’ samen op dit smakelijke en bovenal inspirerende evenement op onze Plaats in Boxtel.

Programma

17.00 uur: Inloop en ontvangst.
17.30-18.30 uur: Dinerbuffet bereid met verse producten van regionale boeren en telers die ‘herstellend’ werken.
18.30-19.45 uur: Voorzitter Plaats De Kleine Aarde Geert van der Veer vertelt waarom en hoe we via de ontwikkeling van nieuwe burger-boer-arrangementen de Zuidelijke Zandgronden van Noord-Brabant willen herstellen. Uiteraard is er ruimte voor vragen, antwoorden en een goed gesprek.
19.45-21.00 uur: Mark Shepard reflecteert (in het Engels) op het verhaal van Plaats De Kleine Aarde en deelt zijn ervaringen met herstellende landbouw. Aansluitend is ook hier ruimte voor vragen, antwoorden en een goed gesprek.
21.00-22.00 uur: Afsluiting met een borrel.

Reserveer je plek

Maximaal 70 mensen kunnen deze avond bijwonen. Tickets zijn gratis, maar aan het eind van de avond wordt een vrijwillige bijdrage zeer gewaardeerd! Reserveer hieronder je plek.